Kjøp Propecia (Finasteride 1 mg) på nett i Norge reseptfritt

propecia generisk

Propecia er en hårtapsbehandling  som brukes til å behandle mannlig mønster baldness. Det er effektivt for 9 av 10 menn, og fungerer ved å forhindre hårtap og forårsake gjenvekst. Du kan begynne å se resultatene av Propecia på så lite som 3 måneder.

Finasterid, også kalt finasteride, er den aktive ingrediensen i Propecia. Propecia er så langt den mest effektive medisinen mot mannlig hårtap som finnes, og medisinen har i dag millioner av brukere på verdensbasis.

Hva brukes Propecia til?

Propecia er et reseptbelagt legemiddel som brukes til å behandle og sakte mannlig mønster skallethet og øke hårveksten hos menn. Propecia kommer som tabletter som du tar daglig, og inneholder 1 mg av den aktive ingrediensen finasteride.

Denne medisinen brukes til å behandle mannlig mønster baldness (androgenetic alopecia) ved kronen og i midten av hodebunnen. Det bør bare brukes av voksne menn.

Denne medisinen fungerer ved å redusere mengden av et naturlig kroppshormon (DHT). Å redusere mengden DHT fører til økt hårvekst og langsommere hårtap. Hårvekst på andre deler av kroppen påvirkes ikke av finasterid.

Hvordan fungerer Propecia

Mannlig mønster skallethet er forårsaket når et enzym i kroppen endrer testosteron til et hormon som kalles dihydrotestosteron (DHT). DHT binder seg til hårsekkene som kan være følsomme for enzymet, noe som får dem til å krympe og produsere tynnere hår. Hårene som påvirkes blir tynnere og kortere, til de slutter å produsere hår helt. Propecia reduserer produksjonen av DHT i kroppen. I sin tur bidrar dette til å bremse hårtapet.

Hva er finasterid?

Opprinnelig, finasteride ble utviklet for å behandle benign prostatahyperplasi. For behandling av prostata hyperplasi finasteride brukes i dose av 5 mg.

I løpet av studiene, det har blitt funnet at finasteride ikke bare fremmer behandling av benign prostatahyperplasi, men også forbedrer hår vekst. Blant mennene som deltok i studien, 73% led av alopecia fra ulike stadier. I 92% av mennene, hår vekst har økt mens du tar finasteride. Gjentatte studier har bekreftet effekten av finasterid for behandling av androgenetic alopecia hos menn. For dette formål, finasteride brukes til dosering på 1 mg.

Propecia doser

Propecia er et merkenavn for finasteride. De to vanligste dosene for finasterid er 1 mg og 5 mg. De forskjellige dosene brukes til forskjellige formål. 1mg er den anbefalte finasteriddosen å ta for å behandle mannlig mønster hårtap. 5 mg er ikke foreskrevet for hårtap, og brukes til å behandle forhold som påvirker prostata, som Godartet prostataforstørrelse (BPH).

Hvordan bruke Propecia?

Ta denne medisinen via munnen, med eller uten mat, vanligvis en gang daglig, eller som anvist av legen din. Hvis du glemmer å ta din daglige pille, tar du bare den neste tabletten som vanlig, og hopper over den du glemte.

Les pasientinformasjonsheftet fra apoteket før du begynner å ta finasterid og hver gang du får påfyll. Rådfør deg med lege eller apotek dersom du har spørsmål om informasjonen.

Hvis tabletten er knust eller ødelagt, bør den ikke håndteres av en kvinne som er gravid eller av en kvinne som kan bli gravid.

Hva er forskjellen mellom Finasteride og Propecia?

Finasteride og Propecia er de samme medisinene, og fungerer på nøyaktig samme måte og er like effektive. Den eneste forskjellen er at Propecia er et bestemt merke av finasteride, mens finasteride er en generisk medisinering. Dette betyr at finasteride generelt er tilgjengelig til en lavere pris enn Propecia, da du ikke betaler for merkenavnet.

Hvor effektiv er Propecia?

Propecia er effektiv for 9 av 10 menn. Konsentrasjonen av DHT i kroppen faller med 65%  innen 24 timer etter å ha tatt en dose Propecia. Merkbare effekter av å ta Propecia daglig kan ta  tre måneder eller mer å vises, og fyldigere hår, bedre hårlinje og tykkere hår kan ta et år å se.

Man må imidlertid bruke finasterid kontinuerlig for at man skal kunne beholde håret. Så snart du slutter med behandlingen, vil produksjonen av DHT igjen gå tilbake til det normale, noe som fører til at du etterhvert begynner å miste håret igjen.

Gjenvekst av Propecia hår?

Ja, Propecia kan i de fleste tilfeller gjenvinne hår. Studier har vist at 64% av mennene så noe hår gjenvekst som følge av å ta Propecia daglig. Selv om du ikke vokser håret på nytt, kan det bidra til å forhindre ytterligere hårtap.

Prisen for Propecia (Finasteride 1 mg)

I online apotek i Norge, prisen for finasteride 1 mg varierer innenfor € 0.48-0.56 for 1 tablett. Denne dosen er brukt utelukkende for behandling av androgenetic alopecia hos menn. For behandling av prostata sykdommer, høyere doser er nødvendig. Finasteride er ikke egnet for kvinner, selv i den minste doser. Du kan kjøpe Propecia (Finasteride 1 mg) til den beste prisen uten resept på et nettapotek.

Hvorfor er prisen på Finasterid generisk lavere enn prisen for den opprinnelige medisinen?

Mange kjente legemidler har generiske legemidler. Dette er medikamenter som er utviklet på grunnlag av det opprinnelige stoffet, og har en lignende kjemisk sammensetning. En høy kvalitet generisk er like effektiv som den originale legemidler. Men den generisk er produsert av en annen farmasøytisk selskap, så det koster mye mindre. Prisen på Finasterid generisk i Norge er mye lavere enn prisen for den opprinnelige legemiddelet, og det er billigere å kjøpe det. Effektiviteten av finasteride generisk er den samme som det opprinnelige stoffet.

Finasterid og Minoksidil: hva er forskjellen?

Til tross for at de er begge behandlinger mot hårtap, virker Minoxidil på en annen måte enn Finasterid.

I stedet for å forhindre omdannelsen av testosteron til DHT, virker Minoksidil som en vasodilator. Dette innebærer at det bidrar til at blodårene utvider seg slik at blodstrømmen forbedres i enkelte deler av kroppen. Det resulterer i økt tilførsel av oksygen og næringsstoffer til hårsekkene, som i sin tur kan fremme hårvekst.

Minoksidil forhindrer ikke hårtap som sådan, men fremmer hårvekst ved å felle hår i hvilefasen (den telogene fasen), og erstatte disse hårene med nye hår (vekstfasen eller den anagene fasen).

Så mens Finasterid tar seg godt av den hormonelle siden av ting, og i hovedsak forhindrer håravfall, kan Minoksidil virkelig utmerke seg ved å fremme hårvekst. På dette grunnlaget, kan en kombinasjon av disse to produktene være veldig effektivt, og i de fleste tilfeller er det trygt å kombinere dem. Du bør alltid diskutere med våre leger før du kombinerer disse to behandlingene, slik at de kan avgjøre om begge behandlingene er egnet for deg.

Kontraindikasjoner

Ved behandling av hårtap må du aldri bruke mer enn den anbefalte dosen på 1 mg. Dette fordi en høyere dose kan øke sannsynligheten for at man opplever bivirkninger, i tillegg til at en større dose ikke vil øke virkningen av medisinen på noen måte. Du har med andre ord ingenting å vinne på å ta en større dose med finasterid enn det som er anbefalt.

Selv om de fleste menn over 18 år kan bruke finasteride når de begynner å miste håret, finnes det også menn som bør avstå fra medisinen. Dette inkluderer menn som er allergiske mot en eller flere av ingrediensene i medisinen, samt menn med intoleranse for galaktose og menn som er under behandling for prostatakreft. Kvinner og barn skal, som tidligere nevnt, verken håndtere eller bruke medisinen da finasteride kan forårsake ubalanse i hormonverdiene i kroppen.

Dersom du allerede bruker Finasterid eller en annen 5-alfa-reduktase-hemmer mot prostataforstørrelse eller en annen helsetilstand, bør du ikke ta Finasterid mot hårtap.

Bivirkninger

Den aktive ingrediensen i Propecia, finasterid, blokkerer effektivt hormonet som er ansvarlig for mannlig skallethet, en vanlig genetisk form for hårtap. Finasterid gir vanligvis ikke bivirkninger, men noen menn (opptil 1 av 100) har rapportert om problemer med å få ereksjon, redusert sexlyst og depresjon under behandlingen. Noen menn føler at Finasterid forverrer deres humør eller sexlyst, selv etter de har sluttet å ta det, men det finnes ikke nok bevis til å støtte dette. Fordelene veier ofte tyngre enn risikoene, som er grunnen til at det er en lisensiert behandling.

Bivirkninger av Propecia (finasteride) inkluderer:

  • erektil dysfunksjon
  • redusert libido
  • ejakulatorisk lidelse
  • hevelse i ansikt, armer, hender, ben eller føtter
  • bryst ømhet eller hevelse
  • mannlig brystkreft
  • svimmelhet
  • hodepine

Der hvor å kjøpe Propecia (Finasteride 1 mg og 5 mg) i Norge uten resept?

Håret tapet er vurdert å være forgjeves bare et estetisk problem. Når man er vant til å ha full vakkert hår, hår tap for ham kan være svært belastende og føre til en alvorlig slag for hans egen vurdering. I tillegg, alopecia kan være det første symptom på hormonelle forstyrrelser som kan forårsake alvorlige helseproblemer over tid.

Propecia generisk hjelper mannen til å opprettholde sunn full håret og forhindrer forstyrrelser av hormon balanse. Du kan kjøpe Propecia online apotek er prisen for Propecia (Finasteride 1 mg og 5 mg) og all den informasjon som den potensielle kjøperen trenger å vite inkludert.

Vanlige spørsmål om Finasteride

Hvor raskt virker Finasteride?

Det kan ta opptil seks måneder å oppnå full effekt. Derfor anbefales det at du fortsetter å ta medisinen selv om du ikke ser umiddelbar bedring.

Hva brukes Finasteride til?

Legemidlet brukes blant annet til å behandle androgen alopecia (mannlig skallethet) ved å blokkere hormonet DHT.

Fungerer Propecia (finasterid) bedre på noen enn andre?

Det er vanskelig å forutsi hvem som har effekt, og hvem som ikke vil ha effekt. Men i de fleste tilfeller viser behandlingen gode resultater.

Hvor raskt fungerer finasterid?

En kan vil først merke effekt etter 3 måneder, og hos enkelte så lenge som 6 måneder.

Hvor lenge må jeg ta Propecia?

For å opprettholde effekten må man fortsette med medisinenen fast. Hvis man slutter å ta finasterid vil hårtapet tilta på nytt.

Er Finasteride farlig?

Nei, stoffet er ikke farlig. I sjeldne tilfeller kan Finasteride forårsake bivirkninger som nedsatt sexlyst, problemer med impotens eller depresjon.

Alle bivirkninger forsvinner 2-4 uker etter at du slutter å ta stoffet.

Kan man få hårvekst andre steder på kroppen?

Finasterid er en spesifikk type II 5-alfa reduktase hemmer. Da målet for medisinen i hovedsak er i hodebunn, vil man ikke få noe uønsket hårvekst andre steder på kroppen.